Husregler

Fra DalaMakers

1. Den viktigste regelen vi har er: "Det er ikke lov å være kjip!" Dette betyr at hvis du har meninger som sårer andre, bør du holde disse for deg selv. Alle skal behandles likt uavhengig av alder, utseende og bakgrunn.

2. Respekter andre folks grenser! DalaMakers er et sted der introverte og ekstroverte trives. Hvis noen har på seg headset, betyr det som oftest at de ikke ønsker kontakt med andre eller at de trenger å fokusere (så ikke forstyrr de som har headset på).

3. Respekter andre folks utstyr! Noen mennesker liker ikke at folk fikler med det de holder på med, så IKKE fikle før du spør om lov, Spør også om lov før du benytter deg av private verktøy og materialer.

4. Rydd etter deg! Her på DalaMakers rydder vi opp etter oss selv (også på kjøkkenet!). Hvis du ikke gjør det, er du kjip mot de andre medlemmene som må rydde opp etter deg. Det er også lov å være snill å rydde, dersom noen glemte å rydde noe. Er det fullt i søppelbøttene, ta med deg søppelposen ut og kast den der. Er oppvaskmaskina full av møkkete oppvask sett den på. Der oppvaskmaskina full av rent oppvask tøm den.

5. Bruk verneutstyr! Regelen betyr også at om du ser noen bruke utstyr feil eller glemmer verneutstyr, så er det helt greit å si ifra om dette. Ofte vet de ikke hvor verneutstyr finnes, så bare forklar på en vennlig måte at f.eks. vernebriller og hansker ligger i skuffen merket verneutstyr.

6. Sikkerhet! Ikke bruk utstyr som krever sikkerhetskurs, før du har fått godkjent sikkerhetskurset.

7. Søppel! Vi sortere søppel i to fraksjoner - matavfall (brune poser i kjøkkenbenk) og restavfall (alt annet) Egne kontainere ute ved nedkjøringsrampe. Matavfall tømmes hver andre uke. Restavfall tømmes når vi bestiller det. Når dunken ute er 3/4 full bestilles tømming på tlf: 62 55 33 55 (oppgi Nygata 12 AS som tømmeadresse). Det kan ta 3-4 dager før den blir tømt.