Fresing

Fra DalaMakers

Fresen vår er av typen Humphrey V3 Den Kjører en GRBL kontroller og styres med Universal Gcode Sender.

For å generere GCode til vår maskin er det 2 hovedmuligheter. Fusion 360 og VCarve Pro. For nybegynnere og vanlige frese operasjoner i treverk anbefaler vi VCarve Pro. For mer avanserte brukere som vil frese i aluminium anbefaler vi Fusion 360.


Vi har gratis VCarve Pro for alle brukere av Makerspacet men designene i VCarve Pro kan bare freses på makerspacets fres. For å installere denne versjonen av VCarve på din egen maskin så laster du ned VCarve Pro Trial fra denne siden. Når du har Lastet ned og installert programvaren, åpner du "help" og går til "about vcarve pro trial edition".

Feil under oppretting av miniatyrbilde: Kan ikke lagre miniatyrbilde til målbanen

Deretter trykker du på "Enter Makerspace ID" og fyller in vår ID-kode som er: 02C18-CA000-D609B-858F4-22785-B3ADF-7B176

Feil under oppretting av miniatyrbilde: Kan ikke lagre miniatyrbilde til målbanen

Restart programvaren og du har nå "makerspace client edition" av vcarve pro. Du kan legge ut og planlegge dine freseprosjekter i denne programvaren hjemme. Når du er klar til å kutte tar du med deg prosjektfilene til Makerspacet og bruker en av våre maskiner til å ferdigstille verktøybanene og eksportere til gcode.

Hvis du vil bruke fusion 360 er dette gratis for studenter uansett hva du gjør med det og gratis for ikke-kommersielt hobbybruk. Det er også gratis til kommersielt bruk hvis du bruker det for å tjene mindre en 600 000 norske kroner i året.